Kai Lande 

Kai Lande  er ansatt hos vår samarbeidspartner Asplan Viak. Han er utdannet naturforvalter fra NMBU i 2002, har jobbet som seniorrådgiver arealplan i Asplan Viak siden 2010, og har også arbeidserfaring fra flere kommuner og hos statsforvalteren med plan og bygningslovssaker.  

Kai har en bred erfaringsbakgrunn og har jobbet med små og store planleggingsoppgaver, fra kommuneplannivå og helt ned til gjennomføring av utbygging. Kai har sin hovedvekt av erfaring knyttet til planlegging av ulike typer fysisk infrastruktur og næring både i og utenfor byområder.  I Asplan Viak har Kai vært oppdragsleder eller fagansvarlig regulering for flere store planleggingsoppdrag; blant annet reguleringsplan for E16/Ringeriksbanen, Ørland hovedflystasjon og E16 Kongsvinger-Kløfta. 

Kai er sterk på de formelle kravene som stilles til en planprosess, men er samtidig spesielt opptatt av den delen av planprosessen som må tilpasses det enkelte prosjekt; til mål, risikobilde, prosjektets organisering og ressurser og mulighetsrom som lovgivningen gir.  Kai har tidligere holdt kurs og innlegg om bruk av plan- og bygningsloven for blant annet kommuner, Bane NOR, Statens vegvesen og på Geomatikkdagene.